Vse kategorije

Izjava o varstvu podatkov

INFORMACIJE V SKLADU S ČLENOM 13 IN 14 SPLOŠNE UREDBE O VARSTVU PODATKOV

 

Zaščito vaših osebnih podatkov in podatkov, povezanih s podjetjem, jemljemo zelo resno in si prizadevamo, da bi bila uporaba naših storitev varna. Zavezujemo se, da bomo spoštovali pravne predpise o varstvu podatkov. Ta izjava o varstvu podatkov opisuje, katere informacije o vas zbiramo in uporabljamo, v kakšne namene to delamo in kako ščitimo vaše podatke.

 

Kazalo vsebine

1. Področje veljavnosti

2. Kateri podatki se zbirajo

3. Piškotki in spletno sledenje

4. Uporaba podatkov

5. Varnost in razkritje podatkov

6. Vaše pravice do varstva podatkov in kontakt

 

1.    PODROČJE VELJAVNOSTI

Ta izjava velja za spletno stran, ki je na voljo na si.myworld.com.

 

Odgovorna za varstvo podatkov je
myWorld d.o.o.
Ulica Vita Kraigherja 3
SI-2000 Maribor
E- pošta: customerservice.si@myworld.com

 

 

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov je
Peter Oskar Miller
c/o HXS GmbH
Millergasse 3
1060 Dunaj
E- pošta: dataprotection.marketplace@myworld.com

Ker se naša spletna mesta razvijajo z namenom izboljšanja naših storitev, bo morda potrebno dopolniti to Izjavo o varstvu podatkov. V tem primeru vas bomo vnaprej obvestili in po potrebi pridobili vaše posebno soglasje.

 

2.    KATERI PODATKI SE ZBIRAJO

Vrsta osebnih podatkov in drugih podatkov, ki jih zbiramo in shranjujemo, so odvisni od vaše interakcije z našo spletno stranjo: načeloma lahko obiščete našo spletno stran in pridobite informacije o naših ponudbah, ne da bi nam razkrili osebne podatke. Da bi lahko naknadno zagotovili naše storitve, moramo zbrati nekatere osebne podatke, ki nam jih posredujete pri registraciji ali naročanju. K temu spadajo vaši osebni podatki (ime, priimek, datum rojstva) in vaše kontaktne podatke (e-poštni naslov, telefonska številka, naslov). Za obdelavo naročil vozovnic so potrebni dodatni podatki, npr. o naslovu dostave, preferenčen način plačila in po potrebi podatki o banki ali kreditni kartici. Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za obdelavo vaših naročil in pošiljanje lastnih novic oz. neposrednega oglaševanja. Nadaljnja uporaba podatkov bo potekala le, če je to potrebno zaradi izpolnjevanja naročil, podpore strankam ali izpolnjevanja pravnih ali gospodarskih pogojev.

 

3.    PIŠKOTKI IN SPLETNO SLEDENJE

 

Naše spletne strani uporabljajo tako imenovane piškotke, ki so majhne tekstovne datoteke, ki jih lahko shranite na vaš računalnik in jih spet prenesete od tam. Piškotki vam omogočajo, da se registrirate za naše storitve in si prilagodite uporabo spletne strani.

 

Del naše spletne strani lahko uporabite tudi brez registracije ali prijave. Tudi v tem primeru se nekatere informacije zberejo avtomatsko za zbiranje statističnih podatkov o uporabi in učinkovitosti naše spletne ponudbe ter za prilagajanje potrebam naših uporabnikov. Zato zbiramo in obdelujemo informacije o vašem naslovu IP, času in trajanju vašega obiska, številu obiskov, ki ste jih opravili, uporabi obrazca, nastavitvah iskanja, prikazu predstavitve in nastavitvah priljubljenih vsebin na naši spletni strani.

 

Trajanje shranjevanja piškotkov je različno. Uporabljamo predvsem piškotke, ki se samodejno izbrišejo po koncu vašega obiska na naši spletni strani (t.i. "sejni piškotki"). Vsak dostop do naše spletne strani in vsak dostop do datoteke, shranjene na spletnem mestu, beležimo. Piškotki, ki smo jih nastavili, služijo zgolj našemu informiranju in jih mWS myWorld Solutions AG obdeluje v imenu myWorld d.o.o. za ocenjevanje zbranih informacij.

 

Uporabljamo JavaScript za sledenje obnašanju na naši spletni strani, da bi naše spletne storitve prilagodili potrebam naših uporabnikov. Zbiranje teh podatkov lahko zavrnete tako, da onemogočite JavaScript neposredno iz spletnega brskalnika. Zbiranje teh podatkov lahko zavrnete tako, da onemogočite JavaScript neposredno iz spletnega brskalnika:

V okviru predvajanja podatkov oglasnih pasic se poslužujemo zunanjih storitev naslednjih ponudnikov:

 

·         Google (Analytics, Tag Manager, Search Ads, Display & Video)

·         Bing Ads (Microsoft)

·         Facebook/Instagram

·         Xing

·         LinkedIn

·         Snapchat

·         Twitter

·         adcrowd.com

·         criteo.com

·         luna-park.de

·         projecter.de

·         traffic3

·         eviom.de

·         analyticaa.com

·         unitedads.de

·         Awin

·         CJ Affiliate

·         Ceneo

·         Preis

·         Billiger

·         Kelkoo

·         Ceneje

·         Connexity

·         Comparis

·         Online Media Partner

·         Shopping24.de

 

 

Prosimo, da upoštevate, da standardni internetni brskalniki sprejemajo piškotke glede na privzete nastavitve. Brskalnik lahko nastavite tudi tako, da zavrne vse ali nekatere piškotke ali da vas vpraša, preden prejmete novega. Navodila za to so na voljo v večini brskalnikov v meniju "Pomoč" v menijski vrstici. Prav tako boste izvedeli, kako izbrisati piškotke, ki ste jih že prejeli.

Upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naših spletnih mest, če ne sprejmete nobenega ali vseh piškotkov.

Z uporabo naše spletne strani ali, če je potrebno, na osnovi dogovora, ki ga ločeno pridobimo, se strinjate, da se lahko uporabljajo zgoraj omenjeni piškotki in orodja.

Na tem mestu poudarjamo, da kot ponudnik spletne strani nismo seznanjeni z vsebino posredovanih podatkov in njihovo uporabo na socialnih omrežjih. Za več informacij o uporabi podatkov iz družabnih omrežij si oglejte izjave o zasebnosti na navedenih družabnih omrežjih.

 

4.    UPORABA PODATKOV

Vaše osebne podatke in podatke, povezane s podjetjem, uporabljamo izključno v skladu z zakonskimi zahtevami. Osebne podatke in podatke o podjetju, ki nam jih posredujete pri registraciji, zbiramo in obdelujemo izključno v okviru izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti do vas (člen 6, odst. 1, točka b Splošne uredbe o varstvu podatkov). Če nam ne posredujete teh podatkov, ne moremo z vami skleniti pogodbe in tako za vas ne moremo opraviti nobenih storitev. Poleg tega uporabljamo vaše podatke, če obstaja zakonska obveznost (člen 6, odst. 1, točka c Splošne uredbe o varstvu podatkov) in samo v primerih in v obsegu, za katere ste nam dali posebno soglasje (člen 6, odst. 1, točka a Splošne uredbe o varstvu podatkov).

 

Vaše podatke uporabljamo na primer za komunikacijo z vami, da bi preverili vašo identiteto in omogočili dostop do vašega notranjega območja na naši spletni strani, obdelali vaša vprašanja in naročila ter vam zagotovili razpoložljivost naših storitev.

 

Če ste nam dali ločeno soglasje, bomo vaše podatke uporabili tudi v okviru vašega soglasja, na primer, da vas obvestimo o ponudbah in dejanjih naših partnerskih podjetij in naših partnerskih podjetij, ki se ukvarjajo s trgovanjem med podjetji. To soglasje lahko kadar koli prekličete, pri čemer je zaradi preklica nadaljnja obdelava v prihodnosti nedopustna. Vaše osebne podatke hranimo tako dolgo, dokler obstaja poslovno razmerje z vami in če so zakonsko standardizirana daljša obdobja hrambe ali če podatke potrebujemo v okviru uradnega postopka.

 

5.    VARNOST IN RAZKRITJE PODATKOV

Za zaščito vaših podatkov uporabljamo med drugim šifriranje pri prenosu podatkov (šifriranje SSL), požarne zidove, programe za zaščito pred hekerji in druge varnostne ukrepe v skladu s trenutnim stanjem tehnike. Pri komunikaciji po elektronski pošti lahko zagotovimo varnost podatkov le v skladu s trenutnim stanjem tehnike.

 

Uporabo osebnih podatkov in podatkov, povezanih s podjetjem, običajno izvaja myWorld d.o.o. kot pogodbena stranka in odgovorna oseba za obdelavo.  MyWorld d.o.o. se za izvajanje poslužuje myWorld Solutions AG kot obdelovalca naročil. Vaši osebni podatki in podatki, povezani s podjetjem, se lahko prenesejo/prepustijo drugim ponudnikom storitev kot tudi drugim podjetjem v skupini myWorld, skupini Lyoness in skupini Lyconet, kot je navedeno spodaj.

 

Za razvoj naših storitev, za komunikacijo z vami in za upravljanje naše spletne prisotnosti se poslužujemo določenih obdelovalcev naročil. Zagotavljamo, da skrbno izberemo te obdelovalce naročil, da zagotovimo zakonito in varno obdelavo podatkov. Poleg tega smo zavezali obdelovalce naročil, da uporabljajo vaše osebne podatke in podatke, povezane s podjetjem, samo v skladu z našimi dokumentiranimi navodili in v skladu z avstrijskimi in evropskimi predpisi o varstvu podatkov. Nadaljnja uporaba podatkov s strani teh obdelovalcev naročil je izključena.

 

Poleg tega bomo posredovali vaše osebne podatke in podatke, povezane s podjetjem, hkrati pa zagotovili potrebne ukrepe za varnost podatkov v skupini myWorld, če je to potrebno za upravljanje vašega računa stranke na spletnem mestu myWorld, za upravljanje z nakupi, ki ste jih opravili, za povpraševanje po naših storitvah in obračunavanje ugodnosti članstva Cashback World, ki morda izhajajo iz nakupov na spletnem mestu. Podjetja skupine myWorld so dolžna uporabljati tudi vaše osebne podatke in podatke, povezane s podjetjem, samo za določen namen in v skladu s slovenskimi in evropskimi predpisi o varstvu podatkov. Zadevne storitve so zlasti naslednje: kontaktiranje z elektronskimi sporočili (npr. SMS preko elektronske pošte ali potisno obvestilo), po telefaksu, telefonu ali s pismom za informiranje o izdelkih in akcijah na spletnem mestu myWorld, identifikacijo ponudb, ki ustrezajo vašim interesom, izvajanje raziskav o zadovoljstvu, vodenje odprtih telefonskih številk in obdelavo transakcij. Če in kolikor je to potrebno za zagotavljanje določene storitve za vas ali če nam boste dali svoje soglasje, bomo trgovcem na spletnem mestu myWorld zagotovili potrebne osebne podatke in podatke, povezane s podjetjem. Prodajalci pa imajo spet do nas dolžnost, da vaše osebne podatke in podatke, povezane s podjetjem, uporabljajo samo za določen namen in v skladu za avstrijskimi in evropskimi predpisi o varstvu podatkov.

 

Skupina myWorld deluje na mednarodni ravni. Naše poslovne dejavnosti, upravljavske strukture in naša tehnična infrastruktura presegajo državne meje. Vaše osebne podatke in podatke, povezane s podjetjem, prenesemo v tujino v druga podjetja skupine myWorld, če je to potrebno za obdelavo vaših nakupov. Posredovanje vaših osebnih in poslovnih podatkov državam članicam Evropskega gospodarskega prostora, Švici in drugim državam z ustreznimi stopnjami varstva podatkov ne zahteva nobenega nadaljnjega soglasja ali regulativne odobritve. Če pa se bodo vaši osebni in poslovni podatki prenesli v države, ki niso bile omenjene, vas bomo obvestili in seveda upoštevali veljavne zakone o varstvu podatkov, zagotovili ustrezne zaščitne ukrepe in skrbeli za uveljavljanje vaših pravic in pravnih sredstev. Vaših osebnih in poslovnih podatkov ne bomo razkrili drugim osebam, razen trgovcem, obdelovalcem naročil in podjetjem myWorld, ki so našteta zgoraj, razen če ste nam dali svoje soglasje ali obstajajo zakonske obveznosti za to.

 

6.    VAŠE PRAVICE DO VARSTVA PODATKOV IN KONTAKT

Imate pravico, da pridobite informacije o osebnih podatkih, ki se obdelujejo o vas, in lahko zahtevate njihovo popravljanje, brisanje ali omejitev obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora in pravico do prenosljivosti podatkov (to pomeni, da imate pravico do prejemanja podatkov v strukturirani, skupni in strojno berljivi obliki).

 

Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši splošno uredbo EU o varstvu podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri avstrijskem organu za varstvo podatkov (www.dsb.gv.at) ali nadzornem organu druge države članice EU.

 

Če uporaba vaših osebnih podatkov na tej spletni strani temelji na vaši privolitvi, lahko to soglasje prekličete za obdelavo vaših osebnih in poslovnih podatkov za prihodnje, ne da bi navedli kakršen koli razlog. Taka razveljavitev bo povzročila nedopustnost nadaljnje uporabe podatkov. Po potrebi se preklic pošlje v pisni obliki (s pismom, telefaksom ali elektronsko pošto) na naslednji naslov:

 

myWorld d.o.o.
Ulica Vita Kraigherja 3
SI-2000 Maribor
E- pošta: customerservice.si@myworld.com

Če imate kakršna koli vprašanja o uporabi vaših podatkov ali uveljavljanju vaših pravic do varstva podatkov, se prav tako obrnite na ta naslov.